sluiten
  • Vloerplan & Capaciteit

Rotterdam

Rotterdam is uitgegroeid tot een van de topbestemmingen in de wereld! Toonaangevende media zoals Lonely Planet, de New York Times en de Rough Guide hebben Rotterdam opgenomen in hun lijstjes met steden die je bezocht moet hebben! Waar men vroeger bij Rotterdam vooral dacht aan de haven, tegenwoordig staat de stad bekend om de moderne architectuur. Die is overal te vinden, van de schitterende Markthal tot het moderne Centraal Station. Rotterdam is vernieuwend en niet zelden trendsetter. De stad leent zich uitstekend voor congressen, beurzen en evenementen. Niet alleen door de vele verrassende en aantrekkelijke voorzieningen en locaties, maar juist ook door het rijke vrijetijdsaanbod.

overnachten

Rotterdam heeft een gevarieerd en ruim aanbod aan hotels met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Meer dan 4.000 van de ruim 6.600 hotelkamers bevinden zich in het centrum van de stad; van hippe hostels tot luxe (design) hotels: voor elke smaak en elk budget is een passende slaapplaats te vinden.

congresstad

Rotterdam stijgt in 2016 met twintig plekken op de wereldranglijst van congressteden en is voor de negende keer op rij uitgeroepen tot tweede congresstad van Nederland. Dat blijkt uit de jaarlijkse statistieken van ICCA (International Congress & Convention Association). Op de internationale ranglijst bekleedt Rotterdam de (gedeelde) 57e plaats. De stad was vorig jaar gaststad van 45 internationale associatiecongressen. Deze congressen waren gezamenlijk goed voor ruim 20 miljoen euro aan geschatte bestedingen. Rotterdam dankt haar sterke imago als kennisstad aan de aanwezigheid van het Erasmus Medisch Centrum en de Erasmus Universiteit.

Rotterdam Partners

We werken nauw samen met Rotterdam partners. Zo voorzien zij bijvoorbeeld alle congresdeelnemers van informatie over Rotterdam. Dit helpt bezoekers om de stad te ontdekken. Tevens is het mogelijk om via Rotterdam Partners Tourism Board diverse tools aan te schaffen, zoals de Rotterdam App, de Rotterdam Welcome Card en City map.

 

vrijetijds aanbod

Rotterdam moet je beleven. Dat kan vanuit verschillende perspectieven. Bijvoorbeeld als havenstad. Of als architectuurstad. Of als kosmopolitische stad met meer dan 170 nationaliteiten. Rotterdam staat nooit stil. Maar ook als festivalstad is Rotterdam altijd in beweging. Op festivalgebied dienen zich jaarlijks nieuwe, originele festivals aan. Regelmatig openen nieuwe restaurants, (koffie)bars en clubs hun deuren, op spannende innovatieve plekken. En gerenommeerde musea en kunstinstellingen, zoals Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal, blijven boeien met spraakmakende tentoonstellingen.